Om MässING

Om MässING

MässING - Dags att knyta kontakter!

MässING är en arbetsmarknadsmässa som riktar sig till de 650st högskoleingenjörsstudenterna på LTH Campus Helsingborg.

Det är ett utmärkt tillfälle för dig som student att utforska möjligheterna inför arbetslivet efter examen och knyta kontakter inför examensarbeten och liknande. Som student kan du interagera och nätverka med de företag du tycker är intressanta. Du får möjlighet att marknadsföra dig själv och dina ambitioner för framtiden. Förhoppningsvis lyckas du knyta kontakter som är värdefulla för din framtida karriär.

Mässan är även till för att du som student ska vidga dina vyer och se de möjligheter det finns inom branschen. På mässan kommer det finnas ett brett utbud av ingenjörer med olika arbetsuppgifter, kanske hittar du något nytt som intresserar dig. Genom att prata med de olika företagen kan du få bättre insikt av hur det är att jobba som ingenjör. Vetskapen om hur ditt framtida jobb kan se ut kommer förhoppningsvis att inspirera dig. Mässan skapar inte endast möjligheter för dig efter du tagit examen utan även chans att prata med företagen om praktik, exjobb och sommarjobb. Vi hoppas att du lämnar mässan förväntansfull inför framtiden och exalterad av alla möjligheter yrket som ingenjör erbjuder.

Varför borde DU gå på MässING?

Som student är MässING en väldigt bra möjlighet att få en personlig kontakt med företagen. Under MässING får företagen ett ansikte på dig och du kan undersöka möjligheterna inom din bransch. MässING har för många studenter varit en viktig del i vägen till jobb, exjobb eller praktik.

Vad vi vill åstadkomma

  • Hjälpa studenter att hitta sommarjobb och praktik.

  • Hjälpa studenter att knyta kontakter som kan vara ett första steg inom en lång karriär på ett företag.

  • Visa alla möjligheter som finns för studenterna på ingenjörssektions i deras framtida karriärer.

  • Inspirera studenterna till nyfikenhet och engagemang.